erkancaglar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
“Ben, insanları ve cinleri, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.” (Zariyat, 51/56.).
Buyur çelişkiyi çöz.
Alıntı
Bu dünya hayatı, sadece bir oyun ve (eğlence türünden) tutkulu bir oyalanmadan ibarettir. Gerçekten ahiret yurdu ise, asıl hayat odur. Keşke (insanlar bu gerçeği) bilmiş olsalardı.
Ankebût Suresi 64. Ayet
Bu dünya hem eğlence yeridir diyor, hem yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım diyor.
İndirildiği zamana, neyin üzerine indirildiği mavralarını bırakın. Ayetleri dümdüz okuyunca birbiriyle tamamen çelişkili. Bir insan neden ayetlerin aslında ne demek istediğini araştırmak zorunda? Hani çok netti kuran, hani herkes için indirilmişti, hani evrenseldi. Kuran'ı anlatmak için binlerce kitap tefsir yazılıyor. O tefsirleri yazan akıl mı okuyor, yoksa peygamber aslında şöyle demek istemişti diyerek peygamberin veya yaratıcının anlatamadığını mı anlatmaya çalışıyor?

Edit: Ayrıca "keşke bilmiş olsalardı" nasıl bir cümle yahu? Herşeyi yaratan yaratıcı diyor ki "keşke bilmiş olsaydınız". Bir yaratıcı kelamı olarak keşke ne? Buyrun sorguladıkça tutarsızlıklar hep ortaya çıkıyor.