Öncelikle çok geçmiş olsun.

Annem, Mitral kapak operasyonu geçirdi. Süreç konusunda kafana takılan bilgileri vereyim;

- Operasyonun yapacak hocanın büyük önemi var. Devlet hastanelerinde ne yazık ki iyi hoca sıkıntısı yaşanıyor.
- Her operasyonda ölüm riski var. Bu operasyonun büyük bir operasyon olduğunu bilmekte yarar var. Fakat doktorlar operasyon riski ile olmama riskini koyduklarında bu kararı veriyorlar. Risk unsuru hastanın genel yapısına, yaşına göre değişiyor.
- Operasyon sonrasında yoğun bakımda gözlenecek. İlk 24 saat kritik cerrahi işlem yapılırken makineye bağlı oluyor. Sonra uyandırıyorlar.
- Açık kalp operasyonlarından sonra ciddi bir enfeksiyon riski var. Süreci inşallah sorunsuz atlattıktan sonra dikkat edin.
- Türkiye'de çok acayip hocalar var. Anjiyografi yaparken gibi kasıktan girip mitral kapak operasyonu yapan adamlar var. Ben o zaman bilmiyordum. Fakat kapak ve hastaya göre oluyor sanırım.
- Acıbademde robotik cerrahi ile de yapılabiliyor. Ne kadar az kesi olursa aslında risk o kadar düşük oluyor.
- Operasyonun detaylarını çok inceleme; Çok fazla kardiyolog ile konuştum. Bunlar onlar için standart rutinler olmuş durumda.

Allah tez zamanda sağlığına kavuşmayı nasip eylesin kardeşim. Senin durumunu ben çok iyi anlıyorum. Operasyon günü hastane çevresinde 70 bin adım atmıştım. Sağlam dur, Diğer ailedeki kişileri rahatlat. Kafana takılan soru olursa yazabilirsin bana.