tiscali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki o mamanın içindeki maddelerin hepsinin Türkiye'de üretildiklerinin garantisi varmi? Arkadaşım Belçika'da hayvan maması maddesi üreten fabrikada çalışıyor. Türkiye'yede ihraç ediliyor demişti.
Hammadde alımının yaklaşık %30’u Çağatay Ailesine ait olan, Çangal Tarım işletmelerinden gelmektedir. Diğer hammaddeler ise Dünyada en üst kalitede üretim yapan tedarikçilerden doğrudan (aracı kullanmadan) alınmaktadır.
Elbette, haklısınız fakat 10 gün içinde 130₺ kadar üstüne koymak düşündürücü. Genel olarak bu sektörde orantısız artış var. Ne olsa insanlar alıyor, almak zorunda gözüyle bakıldığı için bütün mamalarda ve firmalarda bu artışlar her ay oluyor. Düzenli aylık sokaktaki canlara 50KG+ mama alıyorum. Fiyatları yakından takip ediyorum. Hiçbir zaman önceki aldığım ile 1 ay sonraki aldığım fiyatın aynı kaldığını maalesef görmedim.