Bir tüketici davranışı örnek vereyim size kendi adıma. Tek yıldız verilmesi için illaki dolandırıcılık olması gerekmiyor, Sizin üründe bu örnek olmayabilir ama benim tek yıldız verdiğim olay şu şekilde
;
HB üzerinden yurtdışı ürün seçeneği ile nem alma cihazı sipariş verdim, günlerce araştırdım yorumları okudum en iyi puanlı satıcıdan sipariş verim ürünü. Ürün zamanında ve hasarsız olarak geldi, her şey yazdığı gibi ve ürün çalışıyor hiç bir sorunu yok. Ancak ürün paketinden ingiliz fiş başlığı ile çıktı ne açıklamalarda ne özelliklerde ne de müşteri yorumlarında bundan hiç bahsedilmiyor. Yurtdışı onlarca cihaz alıp ilk defa bu fiş başlığı ile karşılaşınca haliyle bir tepki oluştu. Daha sonra yakın çevredeki hiç bir elektrikçi de bunun dönüşüm aparatı bulamayınca başka semte gidip 150tl verip o başlığı alıp gelince vakit kaybı ve zahmetin yanı sıra 200tl de para çıktı cebimden 790tl lik ürün için. Haliyle 900tl ye pahalı diye almadığım diğer satıcıya soru olarak yazdığımda bana fişin TR uyumlu olduğunu yazınca tepkim iyice arttı. 9oo tl lik pahalı üründen daha maliyetli ve zahmetli bir şekilde mal oldu ürün bana. Bende haliyle 2 kelime açıklama yazmaya üşenip müşterisine sıkıntı yaşatan satıcıya tek yıldız verdim, başkaları da görsün ki aynı sıkıntıları yaşamasın diye. Neticede tek yıldız veren herkesi de eleştirmemek lazım. Vesselam.
Dolandırıcılığı madde madde yazmak yerine genel tek kelime olarak yazdım. Bu sizin siparişinizdeki bilgilerin açıklama kısmında yazması gerekir. Biz gayet şeffaf, hiçbir sıkıntısı olmayan, sizin gibi uğraş gerektirmeyen, ekstra durumlar ile karşılaşılmayacak bir ürün sattık. Sizin bu şekilde yapmanız olması gereken, doğrusu. Başkalarının da 1 yıldız açıklamasını okuyarak bilgi sahipliğinde alması doğrusudur. Ama açıklama yok bir şey yok, basmış 1 yıldızı. Ürünümüz de sektördeki en kaliteli ürünlerden, benzer ürünlerine bin basar öyle söyleyeyim. Başka ürüne de aynısını yapan oldu. Ürün beklediğimden daha küçük diyor. Ürünün fotoğraflarında belirtilen ve ayrıca açıklama kısmına da yazılmış boyutları olmasına rağmen beklediğimden küçük diyerek 1 yıldız veriliyor. Bunlar şimdi ne kadar doğru değerlendirmeler oluyor, bilemiyorum.