Merhaba,
İstisna belgesiyle hesap açılışımı bir hafta önce yaptım, sonrasında iban bildiriminde de bulundum.
Bugün hesaba giren ödemeden otomatik olarak %15 kesilmedi. Acaba banka hatalı bir hesap açılışı mı yaptı (pek sanmıyorum elimde doğrudan dijital işler hesabı belgesi vs. var)
Yoksa bunların kesilmesi sonradan mı oluyor?
Bu istisnayı kullanan arkadaşlardan yardım alabilirim. Ona göre tekrardan bankayı veya vergi dairesini ziyaret edeceğim.
// Vergi dairesini aradım, stopajları banka kesiyormuş vergi dairesinin alakası yok. Banka bu istisna altındaki hesaplardan stopajları kesip bildirmekle yükümlü. Yani sorun bankayı öğleden sonra tekrar ziyaret edip güncellerim.
// Sorun bankadan kaynaklı, birden fazla iban'a ihtiyacım olduğunu belirtmiştim. Zaten bu istisna hesapta oluşturacağınız tüm hesapları kapsıyor dedikleri için alt hesaplar açarak ödeme aldım. Ama maalesef dedikleri gibi değilmiş, her alt hesabında istisnaya göre banka tarafından açılması gerekiyormuş. Şuan banka tarafında durumu düzelttim. An itibariyle vergi dairesine yeni ibanları bildirdim ve oradaki çalışan dilekçem üzerine bu durumu düzeltti. Bankalar maalesef bu konuda yetersiz. Sürekli açılan bir hesap türü olmadığı için mevzuatı tam olarak bilmiyorlar. Sizde dikkat edersiniz.