Netkreatif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayır hocam açık kaynaklı olması sizin yazılımda rahatça düzenleme yapabilmeniz için sağlanan bir avantajdır. Lisanslı olmaması onu satabileceğiniz anlamına gelmez. Yazılımın satıcısının bu konuda bir rızası veya izni yoksa bu şekilde satış yapmak hem forum kurallarına aykırıdır hemde etik değildir. Ayrıca şunu belirteyim forumdaki çoğu açık kaynak satıcısı şuna izin verir: “r10 ve türevi forumlarda satışı yasak sadece kendi sitenizde satabilirsiniz” . Bu yüzden netlik kazanması için satıcı ile görüşmelisiniz.
Hocam okadar saçma geliyorki bu anlattığınız madem ki açık kaynağı ben geliştirip satamiyorum müşterilerine satıcı lisans li satsın ozaman burda belirtilmiş zaten avukat sitesinde gnu özgür yazılım lisansina sahip olanlar geliştirip satabilir ama mit Lisansı galiba bilmiyorum başka bir lisansmidir ona sahip olanlar satamaz gelistiremez diye bu satıcının sorunu değil midir zaten açık kaynak yasalmis geliştirilip satılması orayı iyi okursanız anlarsınız bu tamamen satıcı ile alakalı satıcı açık kaynak satiyorsa alan kişi geliştirip satabilir lisanslı satiyorsa geliştirip satamaz diye belirtiyor hemde .av.tr yani avukat olmasa o domaine sahip olmaz