dostlar selam
yurtdışında yaşıyorum. bulundugum ülkede uber gibi alternatif pek çok taksi sistemi var, araç alıp buralarda işletmek çok kolay, turistik bölge oldugu için inanılmaz talep var ve taksi sahipleri kayda değer paralar kazanıyıor.
gerekli tüm fizibilite çalışmalarını yaptım, mantıklı bir yatırım gibi görünüyor. şuan için 2 araç alacak finansal gücümüz de var, tecrübeli şoför bulmak zaten burada en kolay kısmı, bugün arasak yarına buluyoruz.
sizlerden yardım beklentim ise kar, zarar vs. finansal kısımlarından hariç olarak ( orasının hesabını, gerekli argesini yaptık), şoför seçiminden tutun da, takibi, kontrol ve yönetimi, her ne kadar ülke farklı da olsa bu işin bir kültürü, genel geçer kuralları, tüyoları vardır, onlarla ilgili bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
Dip Not :
10-15k arası bir yatırım yapma fikrimiz var, kağıt üstünde, çevreden edindiğim bilgi ve verilere göre finansal açıdan olumlu fakat şoför yönetimi konusunda kafamda soru işaretleri var. Kolombiya'dan tutun da Bangladeş'e kadar her milletten şoför var ve taksi hizmetini sık kullanan birisi de oldugum için , yeterli gözlemim oldu:alış yerine varış noktasına giden mi dersiniz, saçma sapan kullanıp kaza yapan mı dersiniz, müşteriye giderken karnı acıkıp siparişi iptal eden mi dersiniz vs. bu tür riskleri de yok değil. İşim kötü tarafı bulundugum ülkede çok fazla kaza oldugu için kaskolar vs çok pahalı ve çoğu araç sahibi kasko yapmıyor, çünkü 1 yıllık kasko bedeli aracın fiyatının %20 sine falan teakbül ediyor, kaza oldugu zaman da tamir, parça değişimi vs. pahalı ve süre alan işler. o nedenle de mantıksız sigorta fiyatları var.Dolayısıyla şoför istihdami bu işin en kritik noktası. Özellikle o konıuda tüyolarınıza ihtiyacım var.