Hocam web template mantığı ile web sitesi işi bitti. Yani herkesin yapabileceği bi düzeyde herkesin kazandığı bi ortam olması zaten mümkün değildir.
Olay niş ve sektörel olarak sınıflandırarak ilerlemek gerekiyor. Geçen burada bi arkadaşa yazmıştım uzun, uzun. Mesele template atıp site kurmaksa Wordpress yıllardır bunu sağlıyor yapay zeka neyi bitirecek diye.
Maalesef bu işten ekmek yemek için ya özel yazılımlar talep edecek düzeyde iş hacmi büyük kurumlar ile çalışmak lazım.
Ya da akıllı ev sistemlerinden tutunda , eds plaka takip , fabrika otomasyonları üzerine bir alanda ilerlemeniz lazım.
Ayrıca SaaS diyebileceğimiz aylık olarak abonelik sunabileceğiniz sistemlerden de gelir elde edebilirsiniz.
Ama özellikle esnaf , galerici vs. gibi kitleyi bırak 15 çalışanı olan bi firmaya bile kurumsal site kurarak para kazanmanız artık çok zor.
Zaten bana gelen müşteri olur ve bütçeside düşükse haritalara kaydınızı yapın yeterli deyip geçiyorum. Uğraşmaya değmez.
Sizin wp için çıkarabileceğiniz 500-600$ bütçe adamlara çok geliyorsada zaten çalışmayın.
Özel yazılımda 1.500$ dan aşağı sözleşmeyi açmamanız lazım.
Ama dediğim gibi bunu template ve ya 3-4 sayfalı landing page yaparak kazanma imkanı artık çok kısır. Çünkü her yeri lorem ipsum dolu temayı 500 tl birisi kurar geçer işinize küsersiniz