canerkara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende 2 gün önce bir anda sigarayı bıraktım vozol aldım , 2 gündür içmedim dün akşam 9 gibi içeyim dedim midem bulandı yarıda attım sigara paketinide çöpe attım vozol 12 binlik güzel kesiyor
Allah kolaylık versin. Ben sigaraya hiç başlamadım ömrümde, çevremde içmeyen bir tek ben varım hatta.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
7 ay önce 2 bin tl yi 200 bin tl yaptım. Forumdan da bir arkadaş yanımda. Yaparken de alkol alıyorduk kafamız trilyonken yaptım o rakamı. Daha doğrusu çektiğim para 200 bin daha da üstünü kaldırdık.

Yemin ederim oturup hesapladığımda o para nerede bilmiyorum. Nereye gittiği hakkında bir gram fikrim yok. Hesaplamaya çalışıyoruz paranın çok büyük bölümü ortada yok kumara da gitmedi işin garibi.

Atıyorum telefon aldıysam telefonu satmak durumunda kaldım. Gittim 20 bine gözlük aldım takside unuttum. Tişört pervaneye takıldı vs. Bir türlü yar olmadı para bana.

Yıllardır oynarım ama hiç bu kadar paranın nereye gittiğini anlayamadığım bir kazancım olmamıştı. O gün dedim ki yeter. Arada keyiflik takip etmek için at, kumarı hayatından uzak tut.
Cidden öyle. "Kumardan gelen paranın hayrını gördüm" diyen birini ben bu kadar yıldır bu işin içerisinde biri olarak görmedim. Sanırım psikolojik sebeplerden ötürü, insan bir şekilde boş-beleş işlerde kullanıp yok ediyor o parayı ve zamanla para-değer algısı ortadan kalktığı için, durum tehlikeli bir hâle dönüşüyor. Tıpkı bende olduğu gibi yani.

Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zararın neresinden dönerseniz kardır.

Unutmayın her tür kumarda sadece kasa kazanır, belki başlarda kazanırsınız ama devam ettiğinizde o kazandığınız tutarın kat be kat fazlasını kaybedeceğiniz kesindir. Çünkü sistem bu şekilde kurulmuştur.
Haklısınız. Ufak tefek kazançlar bile, sonrasında size daha fazla kaybettirecek bir yolu açmakta. Sistem en nihayetinde kazanır.

drjacob adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Helal olsun , borç biter kararlı ol.
Allah razı olsun. Borç biter, sadece yapılandırması ile uğraşmaktayım. Şükürler olsun ki aylık 40k civarı gelirim var, 1 yıla altından kalkabileceğim bir durum aslında. Fakat düzensizlik ve anlık yüklü geri ödeme yapma durumları beni geçen haftaya kadar intiharın eşiğine kadar sürüklemişti, mutfağa gidip tezgâhtaki bıçakla göz göze geldiğimi bilirim. Kararlı olmaya ve bu borçları ve hayatımı yapılandırmaya sokmaya çalışacağım. Bu konu, umarım ki bana motive olacaktır.

profaks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kolay gelsin hocam, lakin merak ettiğim konu kime taktın bu borcu?
Teşekkür ederim. Yakın arkadaş çevrem ve ailem diyebilirim. Borcun miktarından ziyade dağınık olması benim için asıl sorun. Umuyorum ki kısa sürede buna bir çözüm üretebileceğim. Her ne kadar nasıl böyle bir şeyi yapabileceğimi bilmesem de, rabbim umuyorum ki bir kapı açacaktır.

tekdogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun
Teşekkür ederim hocam.