youtube varken başka kaynak aramaya neden gerek gördüğünü anlayamıyorum insanların. maalesef... tüm o eğitim videoları, youtube dahil zaten sana temel bilgileri, yazım bilgilerini vs veriyor. gerşek bir projeye dalmadan hiçbir dili tam anlamıyla öğrenme şansı yok hiçkimsenin.

ben derim ki -eğer hiç bilmiyorsan- youtube'dan öğrenebildiğini öğren. zaten videoları seyrederken bir noktada "eehhh yeter be, ben yaparım bunları zaten" diyeceksin. hah işte o noktada uygulamaya geçmiş oluyorsun. kendine bir proje edin kafanda. stok takibi, araç bakım planlaması, araç kiralaması... ne olursa... çok karmaşık olmasın, basit tut fikirlerini. sonra o projeyi yazmaya başla. abartma, temel ve basit bir şekilde yaz. sonra yazdığına bir bak. bir program bu devirde hakikaten böyle mi olmalı diye sor. sonra yanar döner renkler ekle, menüler, renkli satırlar, başlıklar falan ekle...

unutma ki bugün her programlama dili kullandığın kütüphaneler kadar işlevsel ve güzel. örneğin sen datagridview denen komponenti kullanmayı sular seller gibi biliyorsundur, uçup kaçan şeyler yapıyorsundur ama ben Telerik denen firmanın grid komponentini kullanıyorumdur. senin beşyüz satırda yaptığın şeyi beş on satırda hallediyorumdur. demem o ki komponent olayını yabana atma. c# ve diğer diller birer temel platform. hepsi aynı şeyi yapmak üzere tasarlanmış şeyler. sen excel türü gridler istiyorsan başka, telegram ile çalışmak istiyorsan başka, animasyonlu ekranlar yapmak istiyorsan başka komponentler ile çalışabilirsin. yani bir dilin yazım şeklini öğrendikten sonra kullanacağın komponentleri öğrenmek çok daha önemli. zaten hele hele dotnet dış kütüphaneleri kullanmak e bunların arasında bilgi paylaşmak üzere tasarlanmış bir dil. tabiiki bu kadar basit değil ama durumu anlatmaya çalışıyorum.

bu iş ingilizce öğrenmek gibi. kullanmadan, gerçekten bir amaca hizmet eden bir şekilde kullanmadan "biliyorum" diyemezsin.

Aslında hiçbir zaman "biliyorum" deme.... teknoloji bu... "ben 20 senelik programcıyım" lafı birşey ifade etmez. ama herkesin mantığı da program yazmaya yatkın değildir ba, onu da söyleyeyim... dene, bak, sana nasıl gözüküyor bir dene... kes,n öğrenirsin, kesin başarılı olursun... ama bu işi severmisin işte onu bilemem, o sana kalmış....

sana bol başarılar dilerim....