Yani Forumda Yeniyim Dayım Sayesinde Katıldım Foruma Yani Şikayet Konulari,reportlar,dolandiriciliklar derken Yani hem Kendi Hayatınız Bide r10 hayatınız Oluyor Allah Cidden Sabir Versin Yetkili Olan Tüm Moderatörlere İşleri Zor Bide Ricam 1 Moderatör Günlük Neler Yaptigini sorun Olmazsa Anlatabilir Mi Detaya İnmeden (r10 da ne kadar süre geciriyor tarzi)
Elbette sizin için kısaca bahsedeyim...
--> Kategorileri düzenli olması açısından belirli aralıklarla gözden geçiriyoruz. Raporlanmamış ancak kural ihlali olan konulara işlem sağlıyoruz.
--> Görevli olduğumuz kategorilerden gelen raporları inceleyip kurallara bağlı kalarak vicdan muhasebesi yaptıktan sonra rapora işlem sağlıyoruz.
--> Yetkili olmadığımız kategorilerde olası kural ihlallerinde bizde sizler gibi raporluyoruz, ilgili kategori yöneticisi arkadaşlarımız işlem sağlıyor.
--> Kategori ile ilgili problemler için ulaşan kullanıcıların mesajlarını yanıtlıyor, yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Genel olarak yaptığımız iş kategori moderatörlüğü açısından bu şekilde. Peki bu denetimler esnasında neler yapıyoruz?
- Yanlış kategoride açılmış konuları doğru kategoriye taşıyoruz.
- Ticari konu açma şartlarını yerine getirmeyen kullanıcıları bilgilendiriyoruz ve konuları kaldırıyoruz.
- Kurallara ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı olan konulara gerekli işlemleri uyguluyoruz.
- Özel mesaj gönderen kullanıcıların sorunlarını çözmek için çaba sarfediyoruz.
benim gözlemim şu. 2-3 tane üye forumda çok sık bulunuyordu.modaretör olunca frouma katılımları yok denecek kadar azalmıştı.bu kadar zormu modaretörlük bilemiyorum.ama 17 yıllık forum kültürüm var.R10 kadar anlayışlı bir site görmedim.sahibi ve modaretör kadrosuyla.
Bahsettiğiniz üyeler arasında mıyım bilmiyorum lakin evet moderasyon sabır ve emek gerektiriyor. Severek yaptığımız için bu fedakarlığı da göze alıyoruz