Çözümü kolay,
"İade ederim negatif ticaret puanı silinir" mantığını engellesinler yeter. Unutmadığım bir ticaretim var. Arkadaşa işi verdim, anlaşmalar sağlandı ve teslim süresi belirlendi. Dosyayı wetransfer ile göndermiştim.
Ne durumdayız diye sorduğumda %90'ının bittiğini (ufak reskin işiydi) sunucu ihtiyacı olduğunu gerekirse sağlayabileceğini söyledi. Birde onların şirketinden sunucu satın aldım, iş bitti ya kurulum yapacağız

Diğer gün wetransferden bildirim geldi,
gönderdiğiniz dosyalar henüz indirilmedi, XX zamanda silinecek.
Artık bu işi sallamak değil insanı a*ptal yerine koymaktır. Durumu anlatan güzel bir yazı ile negatif ticaret puanı verdim ve beni R10'dan engelledi
Sonrasında moderatörler ile iletişime geçip sorunu çözdük diye ticaret puanını sildirmiş arkadaş.
Şikayet konuları açıldı, negatif puanın kalmasını istediğimi söyledim R10 moderatör ekibi
"Mağduriyet giderildi burada herkes iş yapıyor negatif ticaret puanı diğer işlerini baltalar" diyerekten reddetti.
Bu arkadaşın profilinde böyle bir ticaret olsa çalışır mıydım? ASLA! Ne olursa olsun bu tarz ticaret puanları profilden silinmemeli.
Çoğu kişi burada para çeviriyor, işi al 1-2 ay salla şikayet konusu açılırsa iade et. Aynı anda ne kadar fazla iş alırsa o kadar iyi.