dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim başkalarından duyduğum kadarıyla etiketlerin zararlı olmasının sebebi sayfada kalıcılığı öldürdüğü için kabul görmediği. etiketli indexe tıkladı googledan girdi vatandaş yazının tamamını görmediği için hemen yazı başlığına ya da devamını okuya tıkladı girdi ne oldu sayfada durmadan başka sayfaya geçti. (googleın etikete karşı olmasının sebebi tamamen duygusal kendine fazla yük bindiriyor masrafa sokuyor. düşünsene bu forumda binlerce kişi yüzbinlercd websitesinde milyonlarca etiket kullansa o kadar indexlemek için çaba sarfedecek.) bazı seocu abilerimiz buna karşı. bence de haklılar ancak şu da bir gerçek çoğu zaman yazı başlığı değil etiketler index alıyor ve hitler etiketlerden daha çok geliyor. demekki etiketler hit getiriyor. o halde ne yapabiliriz? bence etiketleri tek kelime iki kelime yerine long tail dedikleri şeklinde kullanabiliriz. ve etikette sadece sazının bir kısımını değil tamamını gösterirsek daha iyi olur mu acaba diye bir fikir geldi şimdi aklıma. ne dersiniz? hatta şöyleki artık site açıklaması kullanmak tarihe karıştı google site açıklamasını değil arana kelimeye göre sitenin içinden en uygun yeri gösteriyor aramalarda. haliyle bir yazıyı onlarca değişik başlıkla yayınlamış gibi olacaktır. zarar mı getirir fayda mı bilmiyorum ama denemek lazım. @KOZBA; ne dersin hocam ?

@MrGokturk; bence 301 bilmem ne yapmana gerek yok etiketleri sileceksen eğer wp-404-auto-redirect-to-similar-post bu eklentiyi kur 404 veren sayfayı etikete en uygun yazıya yönlendirecektir. zamanla da o indexler silinir zaten.
Teşekkür ederim hocam, silme işlemini çoktan yaptım 235 adet etiketi sildim, search console üzerinde index alanları ise diğer hocalarımın yönlendirmesi ile 410 yaptım, başka bir sayfaya yönlendirme değil.