Merhaba, Google dizinine sayfa ekleme sorununu tamamen çözen ve zahmetsiz bir şekilde Google dizinine sayfa eklemenizi sağlayan yeni bir web uygulaması geliştirdim ve
indeksle.comda yayımladım.
Bu uygulamanın muadillerinden farkı, indeksleme taleplerinin Googlea iletilmesini otomatikleştirmesidir. indeksle.comda Google dizinine sayfa eklemek için 3 farklı yöntem mevcut, isteğinize ve ihtiyacınıza göre bunları kullanabilirsiniz.
1. Manuel İndeksle: Girdiğiniz urller anında Googlea iletilir. Klasik bir yöntemdir.
2. Otomatik İndeksle: Çok sayıda urliniz varsa ve bunlar için her gün manuel bir şekilde dizine ekleme talebi oluşturmakla uğraşmak istemiyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz. Sistem urllerinizi her gün günlük kotanız (service account key) kadarını Googlea iletir. Bu yöntemde bir kereye mahsus urlleri sisteme girmeniz yeterlidir. Diğer işlemler sistem tarafından otomatik bir şekilde gerçekleştirilir.
3. Sitemap İndeksle: Site haritanızın urlini girmeniz yeterli. Sistem her gün güncel site haritanızı tarar ve günlük kotanız kadar urli Googlea iletir. Yeni eklenmiş sayfalarınız otomatik olarak tespit edilip Googlea iletilir ve ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmaz.
Kendi projemin içinde kullandığım ve çok faydasını gördüğüm Google Indexing Apiyi bir çok site yöneticisinin ihtiyacı olduğunu gördüğüm için ayrı bir uygulama olarak geliştirdim ve otonom özellikler ekledim. Umarım sizlerin de işine yarar ve beğersiniz.
indeksle.com