Merhabalar evimizde yaklaşık 10 yılı aşkın süredir TTNET kullanıyoruz. Yıllardır yaşadığımız sorunları buraya yazsam ortaya destan çıkabilir. İstanbulun ortasında 5-6mb download 0.5mb upload falan kullanıyoruz.
1 haftadır internet çok kötü, internet çekiyor ama hiç bir şey yüklenmiyor, Youtube, Instagram yada herhangi bir site yüklenmiyor yada 1 dakika da falan yükleniyor. sadece Whatsappta birilerine mesaj yollarken bir sıkıntı olmuyor internette.
Yaklaşık 1 yıl öncede bunun gibi bir sorun yaşadık ve evimize teknik destek geldi. Sitenin çok eski olmasından kaynaklı binanın içine yıllar önce döşenen internet kabloları paslanmış dediler, evin içinde bir kaç kablo ekleme yaptılar binanın altyapısında falan biraz kablo değiştirdiler o kadar. Sorunun çözülmesi için kendimizin bir elektrikçi tutup evimize yeni kablo çekmemizi söylediler.
Yani anlamadığım nokta şu ki bu kabloları kendilerinin mi yenilemesi lazım yoksa cidden bizim mi değiştirmemiz lazım? Site 14 katlı ve biz 9. katta oturuyoruz kendimiz yaptırsak yüksek bir tutar tutacağını düşünüyorum. Bence bu işlemi hizmet aldığımız firmanın yapması lazım. 1 haftadır +50gb internet satın aldım ve harcadım sırf bu sıkıntıdan ötürü. Biz çözmeden de ilgili firmanın çözme gibi bir niyeti bulunmuyor.
Nisanda anlaşmamız bitiyor ve yeni bir firmaya geçmeyi düşünüyorum önerilerinize açığım.