Düşüncelerin için teşekkür ederim. Anlatmak istediğim sadece üniversitedeki kişiler, veya bekar kişilerin mutsuz olduğu düşüncemiz yok. Evlilikte de mutsuzluk var o yüzden son zamanlarda boşanma oranları tavanda. Evlilik içinde mutsuzluklar olabilir her evlenen başarılı mıdır? Hayır, başarı değildir. Önceden insanlar birbirini görmeden evleniyordu o zaman bunu da başarı saymamız gerekiyor

tabii ki böyle bir durum yok. Başarı dediğimiz tabir: Çekingen birisinin, sosyal ortamda iyi hale gelmesi bizler için başarıdır. Kadınlarla iletişim kuramayan ama sonrasında eğitim ile beraber kadınlarla iletişim kurması evet başarıdır. Bunu bu şekilde bakarsanız dediklerimi çok daha iyi anlayacaksınız.
Son olarak tüm evlilikleri elbette kastetmek yanlış olur fakat TÜİK verilerine göre boşanmalar çocuk oyuncağı gibi oldu ve bundan dolayı boşanmalar hat safhada bu yüzden verilere göre bir mutsuzluk konusu. Tüm evlilikler için geçerli değildir çevremdeki çoğu arkadaşımın evliliği mutlu ve huzurludur .)
hocam yinede yanlış düşünceniz mevcut. evliliğin mutsuz olması da erkeğin başarısızlığı değildir. bu evlilik sadece erkeğin sırtında bir yük olarak mı görünüyor gözünüze anlayamadım valla. evlilik mutsuz ise başarı saymıyorsunuz okey. ama bu erkeğin kadın konusundaki başarısızlığı değildir. iki tarafında başarısızlığıdır. evliliğin yürütülmemesi, mutlu olunmaması başarısızlık değil benim gözümde. sizin söylediklerinize göre yorum yapıyorum. sizin söyledikleriniz kendiyle çelişen saçma şeyler. evet boşanma artıyor, mutsuzluk söz konusu ama bu erkeğin kadın konusunda başarısız olduğu anlamına gelmiyor. (hala bi başarı unsuru olduğunu düşünmüyorum, tamamen sizin söylediğiniz şeylerin nezdinde konuşuyorum.)