necipbyk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
keyfim yerinde hocam sağ olun. hala FORUMDAKİLERİN genelinin bu konuda başarısız olduğunuz kanaatine nerden vardığınızı anlamadım. konuyu açarken erkeklerin bu konuda biraz daha sıkıntıda olduğundan bahsetseniz anlayabilirdim. fakat forumdakiler için böyle genelleme yapmanızın sebebi 2-3 tane ergenin sevgilisinden ayrılıp burada konu açması veya asosyal birinin, birinden hoşlanıp özgüvensizliğinden dolayı bir şey yapamamasıyla ilgili yine burada konu açmasından kaynaklı diye düşünüyorum. fakat cidden bir çok arkadaşım mevcut forumda hepsi gayet mutlu bende öyle. bunun dışında evliliklerden bahsetmişsiniz fakat kadınlarla birlikte olmayı, sevgili olmayı, biriyle ilişki yaşanıyor olmasını başarı olarak lanse etmişsiniz. bunu böyle lanse edip sonrasında evlilikler mutlu değil vs demeniz saçma değil mi? madem başarı onlar mutlu değil başarı sayılmıyor diye lafınızdan dönmek gibi bir şey bu

edit; kadınlarla mutlu olma konusunda başarısız deseydiniz, dediklerinize belki katılabilirdim hocam fakat bunu bir başarı olarak görüp sonrasında evliler mutlu değil diye saymamanız saçma geldiğinden ötürü katılamıyorum.
Düşüncelerin için teşekkür ederim. Anlatmak istediğim sadece üniversitedeki kişiler, veya bekar kişilerin mutsuz olduğu düşüncemiz yok. Evlilikte de mutsuzluk var o yüzden son zamanlarda boşanma oranları tavanda. Evlilik içinde mutsuzluklar olabilir her evlenen başarılı mıdır? Hayır, başarı değildir. Önceden insanlar birbirini görmeden evleniyordu o zaman bunu da başarı saymamız gerekiyor tabii ki böyle bir durum yok. Başarı dediğimiz tabir: Çekingen birisinin, sosyal ortamda iyi hale gelmesi bizler için başarıdır. Kadınlarla iletişim kuramayan ama sonrasında eğitim ile beraber kadınlarla iletişim kurması evet başarıdır. Bunu bu şekilde bakarsanız dediklerimi çok daha iyi anlayacaksınız.
Son olarak tüm evlilikleri elbette kastetmek yanlış olur fakat TÜİK verilerine göre boşanmalar çocuk oyuncağı gibi oldu ve bundan dolayı boşanmalar hat safhada bu yüzden verilere göre bir mutsuzluk konusu. Tüm evlilikler için geçerli değildir çevremdeki çoğu arkadaşımın evliliği mutlu ve huzurludur .)