Toplum böyle insanları yetiştiriyor, asıl önemli mesele bu. Aile büyükleri cahil ve takoz olduğu için çocukları da şiddet eğilimli oluyor.
İnsanlar evlenşyor ama evleninceye kadar saygı sevgi denen şeylerden bihaber. Bunların evliliğinden ne hayır gelsin çocuklarından ne? İşte bu aileler hem tecavüzcü sapık insan yetişmesine sebep oluyor hem de toplumda CİNSEL FAŞİZM taban buluyor.
Ben 1990da ortaokula başladım ve o zamandan beri çevreyi gözlemliyorum. Toplumun en az %90 ikiyüzlüğ yaşamayı çok seviyor. Tıpkı amerikan kültüründe olduğu gibi, kendi annesi hakkında bile çirkin espiri yapabilen, bunlara gülüp eğlenen insanlar toplumun nüvesini oluşturuyor.
Tek tük tecavüz olayları yaşanınca çoğu kişi olumsuz tepki gösterir. Ancak aynı toplum içinde cinsel faşizmin yaygınlaşması için her türlü pis düşünce rahatça palazlanıyor.
Örneğin ilçe merkezinde kadınları taciz eden bir deli var. Tanıdığım erkeklerin çoğu delinin bu davranışına gülerek eğlenir. Halbuki yarın aynı davranışı kendi anasına karısına kızına yapacak.
Bir de ben namaz kılmıyom ama d*l ka*ıları s**iyom, öyle sevap kazanıyom diyen bi adam var. Köy halkının en az %90ı bu adamı sever. Çünkü miletin işini yapıyor falan. Çalışıyor diye herkesin saygısını kazanmış.
Toplum öyle ikiyüzlü ki, birçok rezilliği bildiği halde çok konuşan, utanmayan ve yüzsüz insanlara değer veriyor.
Olayın yaşandığı ilçe bana 10 km kadar uzakta. Örnek verdiğim olaylar ise yine burada yaşanmış şeyler. Eğer bu çevrede benim ismimi sorsanız asosyal, psikolojik sorunları var derler.
Ancak toplum içindeki akıl almaz rezillik ve pisliklere ses çıkarmazlar.
Sadece kahvehanede oturup dedikodusunu yaparlar. O kadar.
Burada toplumun yaşam tarzına bakarsan modern - özgür ve muhafazakar dindar karışımı bir yapı. Ancak çoğunluk güce ve statüye tapınır. O yüzden son derece ikiyüzlü bir yaşam tarzı var.
Ve bu yaşam tarzı bencillik, görgüsüzlük, gösteriş budalalığı, kıskançlık hasetlik vb birçok sonuç doğuruyor.
Dışına baksan kat kat cila, içeriyi kemiren tahta kuruları!...
Zonguldak çevresiyle ilgili çok fazla olumsuz deneyim yaşadığım için burada mecburiyet harici sosyal ilişkim yok. Şehir dışına taşınma hayalim var ama kısmet...