Merhaba,
Bana kimse düğün, beyaz eşya, koltuk takımı cart curt için para biriktir altın al kenara koy demedi keşke deseydi..
Son 1 haftadır ne stresler yaşıyorum tarifi yok, bu stresi bir yaşayanlar bilir.. yaşamayın diye şiddetle tavsiye ediyorum.. yaşınız 15-16 bile olsa kenara koyabildiğiniz kadar para koymaya bakın.
Çok haklısınız hocam. Bu dediğinizi bana da kimse söylemedi maalesef. Söyleselerdi daha rahat atlatırdım süreci. Üniversiteden mezun olduğumda ek işlerden kazandığım 40 gram altınım olmuştu. Evlenirken çok işime yaradı

İş hayatına atılınca da yine birikim yapmaya devam ettim. Sonunda her şeyi kendim aldım aileden pek bir destek almadım. Ama dediğim gibi ben amaçsız bir şekilde biriktiriyordum bir gün lazım olur diye. İleride evlenirim mantığıyla biriktirsem daha sıkı biriktirir daha tasarruflu yaşardım. Çünkü düğüne yakın dönemde 5 kuruş param kalmamıştı biri git ekmek al dese verecek param kalmamıştı o derece bir sıfırlama

Mecburen borç almıştım bir dostumdan.
Arkadaşlar sadece evlilik için değil, geleceğiniz için tasarrufu kendinize düstur edinin. Saçıp savurmanın sonu yok gerçekten. Cimrilikten bahsetmiyorum. Kararında harcamak en güzeli.