hocam selamlar başta 0 ev olduğu için ev içinde oluşabilecek hiçbir problemin ödemesini siz yapmayın. Mütehait ilgileniyor. pimapen hava alıyor diyelim. ben kontrol ettirdim yapan kişi geldi kontrol etti gitti. Sorunlar var ise hepsini çözmek zorundalar bu sizin hakkınız. Bunlardan korkmayın yani yapan kimse gelecek tekrardan ilgilenecek. Komşular dikkat edilmeli. it kopuk yaşayan yerden mümkünse birkaç dairede öğrenci yaşayan binadan daire alınmamalı. Kimin girdiğini çıktığını takip edemezsiniz huzursuz da edebililer alkol alırlar vs.
abonelikler önemli. Mütehaitin tipine bir bakın. Güvenilecek bir tip değilse işin arkasında durmaz tüm paraları size yığar ki biz yaşadık. Tecrübe oldu. 3-5 liralık şeylerin muhabbetini yapan insanlardan uzak durun yani.
iç malzemenin kalitesine bakın. Musluk başlıkları, lavabo vs öyle atmış kaçmışlar mı yoksa güzel ürünler mi kormuşlar. Montajlar nasıl? mutfak dolapları iyi mi vs. tabi eve vereceğiniiz paraya göre bakın.
dış kapınıza iyi bakın. Sağlam mı kaliteli mi vs. elektrik altyapısını su hattının nerde olduğunu göz gezdirin. huzursuzlandığınız bir şey çıkarsa ve çözümü uzun işse çıkın gidin şu dönemde ev çok ve fiyatlar bu şekilde kalır çok artmaz kısa zamanda. Başka bulursunuz.
yalıtım nasıl? ses yalıtımı kötü bir evdeyim yan dairedeki tüm ses direkt benim evimde. çok rahatsızım ve alışmak zorundayım bana bu büyük tecrübe oldu. Bina boştu kontrol etme fırsatımız olmadı.
duvarlar detaylı inceleyin. hafif çatlaklar olur köşelerde. Ancak çatlaklar büyükse problem de büyük olabilir. ama genel olarak çatlak olur buna takılmayın. İlk boyadan dolayı sorunlar olabiliyor.
hayırlı olsun hocam.