semmajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kadar uzun açıklamaya gerek yok hocam , ben diyorum ki buradaki suç emekliliğe hak kazananların değil. Gayet açık ve net bir şey söylüyorum
Bu kadar uzun yazmamın sebebi, Emeklilik hiç bir zaman onların hakkı değildi. Seçim vaadi olduğu için erken emekli oldular. Faturayı da sonraki kuşaklara ödettiler. Çünkü ödedikleri primler 7-8 yılda eriyor.

38-43 yaşında emekli edilen bir tane örnek ülke yok. Çünkü o hak değil seçim ödülü.

Eğer doğru bir şey olsaydı, tüm dünya böyle yapardı.
Eğer doğru bir şey olsaydı, tüm ülke vatandaşlarını aynı şartlarla emekli ederlerdi.

İsminin baş harfi B ile başlayanlar 38-43 yaşında, diğerleri 65 yaşında emekli edilmeli diye kanun çıksa buna da hak der miydiniz?
Kan grubu 0 olanlar 38-43 yaşında, diğerleri 65 yaşında emekli edilmeli diye kanun çıksa buna da hak der miydiniz?

Emeklilik sistemi icat edilmeden önce yaşlılara çocukları bakıyordu. (Tabii çocuk hayırlı bir evlatsa) Emeklilik sistemi ilk icat edildiğinde insanlar yaşlanınca sosyal güvenci olsun. Yaşlandığında bakıma muhtaç olmasın diye çıktı. Bastonla yürüyenler çalışamadığı için emeklilik sistemi çıktı. Ancak Türkiye de emeklilik sistemi de seçim malzemesi edildi.