Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Yan daireye arkadaşın geçsin. WC'de, oturma odası ve yatak odasında konuş, bak diğer daireden duyuluyor mu? O hatayı bir kere yaptım. Bir daha da yapmam. Eski binada oturuyorum. Yeniye geçmeyi hiç bir şekilde düşünmüyorum. Ne ustası bitti , ne yapılacak şeyi, ne uğraşı. 1 yıl uğraştım resmen. Ustanın biri geliyor, diğeri 20 gün sonra geliyor. Osursan yan daire duyuyor. Ama telefon çekmiyor. Tüm bina bir arada oturuyorsun.
Alt kata in en alt kat mahsene , su toplanmışmı veya rutubet var mı diye bak. Zemin sağlam olmalı.
Almayı düşündüğün dairenin kombisi varmı diye bak. Bağlantıları yapılı mı, camda menfez deliği varmı diye.
Yan taraftan v.s eve rahat çıkılıyor mu diye bak. Telefon çekiyormu diye bak.
Bizim burada 20 günde yapılan binada var, 3 ayda yapılanda.
Ada parsel sorgulamadan bak. O bölge nasıl diye bak. İlçe parsel sorgulama sayfasında zemin bilgisi hakkında detayda veriyor.
Köşede bakkal v.s vardır. Git bi sigara al. Evi gösterme. Buraların zemini nasıl, annem babama ev tutmayı düşünüyorum tutulurmu bu taraflarda de. Detay verme.
Yeni daire çileden ve rezillikten başka bir şey değil. Bu düşüncem hiç bir zaman değişmeyecek.
Kuruması 1 yıl sürecek. Yazın donacaksın. Bunuda unutma. Satın alırsan bahar bitene kadar sakın geçerim diye düşünme o daireye.