helium 10 nasıl yapıyor o zaman çok yakın verileri verebiliyor o zaman hellium mun sizin demenize göre amazon ile bir anlaşması var apiden satış verilerini çekiyor.
nesatilir var karşılık olarak türkiyedeki pazaryerleri için
verileri karşılaştırıyorum tamamen tutarsız
örnek veriyorum.
a ürünü toplam 5 satıcı satıyoruz.
ben trendyol panelden son 1 aylık o ürünün raporunu çektim 51 adet satmış olarak görüyorum buna o ürüne diğer satıcıların sattıkları dahil değil
ne satılırdan o saattığım ürüne bakıyorum son bir ayda 11 adet satılmış gösteriyor bu kadar da olmaz yani
insanlar bu hizmet için para veriyor pazaryerleri ile anlaşmamı yapıyorsun api tarafında geliştirme mi yapıyorsun ona göre %5 hadi %10 sapmalara kadar eyvallah da bu kadar da uçurum olmaz diye düşünüyorum.
Amazon bu konuda API desteği ile 3.parti yazılımların geliştirmesi için destek programı açmış durumda.
Hepsiburada, trendyol ise bu konuda verilerin işlenmesi ile ilgili verdiği bir API ya da hizmet ağı yok. HB, TY gibi Türk pazaryerleri genel olarak mağaza yönetimini, fatura kesimini, kargo takibini kolaylaştıracak mağaza yöneticilerinin kullanımına yönelik işler için API desteği sunuyor.
https://developer-docs.amazon.com/
adresinden inceleyebilirsiniz hocam.
SP-API diye geçiyor. Sayfada zaten
Kamu uygulamalarının üçüncü taraf geliştiricilerine yönelik haberler. Satıcıların ve geliştiricilerin Amazon'da büyümesine yardımcı olan uygulamaların işlevselliğini iyileştirmeye ve keşfedilebilirliğini artırmaya yönelik çabalar hakkında bilgi edinin.
şöyle bir metin ve API destek kısmı var.
Burada Helium10 gibi 3.parti yazılımlar buradaki API desteklerini kullanarak amazon için böyle bir analiz programı üretmiş.