benzer bir sorunu ben de yaşıyorum. tavsiyelerim şöyle;

- öncelikle yastık kılıfını ve yatak çarşafını mümkün olduğunca sık değiştir. mesela yastık kılıfını 2 günde bir değiştir. odayı iyi havalandır ve halıyı falan haftada bir kaç kez süpür. toz akarları vb. etkiliyor olabilir.

- mutlaka doktora git, KBB'da randevu yoksa aile hekimine git. risonel benzeri burun spreyi geçici olarak iyi gelebilir. otrivine'i ise herkes gibi bende kullanmanı tavsiye etmem, kullanınca güzel açıyor ama ertesi gün daha fazla tıkanıyor. zaten 5 günden fazla kullanmayı diye yazıyor. burun eti şişmesinin en iyi çözümü radyofrekans yöntemiyle yaktırmak, büyüme devam etse bile en az 5-6 yıl rahat edersin.

- günü kurtarmalık bir diğer çözüm; kaynatıp soğuttuğun suya tuz ve karbonat ekleyerek, burun duşu adı verilen plastik şişeyle burun içini yıkamak. 2-3 gün kullanınca faydasını görmüştüm ama çok da iyi bir çözüm değil, youtube'dan nasıl yapılacağını bulabilirsin. Bu suya yarım diş sarımsağı iyice doğrayıp ekler ve 15 dk sonra kullanırsan daha fazla etkilediğini görebilirsin. fakat sarımsaklı olarak sürekli kullanmak iyi olmayabilir, ben arada bir yapıyorum. bir kaç ay sonra radyofrekans ile yaktıracağım, şimdilik idare ediyorum.

aklıma gelenler ve denediğim yöntemler böyleydi. geçmiş olsun