dostum bende Emlakçıyım. 5.5 Sene de adliye de zabıt katibiydim. Hangi açıdan bakarsan bak diye söylüyorum yani.
Benim ev sahibimle de aynı durumdayız. Hadi çıkarsın. Kızı kiradaymış. o gelecekmiş. gitti mahkemeye. 2 sene sürecek. Sektör ağzıyla konuşmuşsunuz. Öyle olmuyor o işler maalesef. O zaman kiraya vermeden önce kızını oğlunu oturtacaktı. Onun keyfine göre mi hareket edeceğim ben? ha benim durumumun uzama sebebi ben 5 yıllık otururum dediğim de istediğin kadar otur demişti. Çocuklardan dolayı kendi evimi bırakıp annemlere yakına geldim.
Diğer arkadaşlara ithafen de; 2000 TL'ye oturup %25 yap gönder de yapmayın el insaf o da insan evladı onunda geçimi var. Piyasa koşulları 10bin diyorsa arayın konuşun eski kiracıyım 7 yapalım deyin. öldürmeyin insanları.
Piyasa koşulları ne ise ona göre konuşulması lazım bencede.2000 TL olan kiraya %25 zam demek adama küfür gibi gelir.Etrafa bakın piyasa ne olmuş ona göre sizde kendi teklifinizi söyleyin.Bende baktım etrafa her yerde kira olmuş 15-18 bin arası taşınma masrafı da cabası ki her taşındığında eşyalar dah abeter oluyor (son taşınmada buzdolabının ayağını kırmışlar sonradan fark ettik) ev sahibi 13 bin dedi mecbur tamam dedik.