Öncelikle Geçmiş Olsun ceza Kesinleşmiş ise yani E-devlet e düşmüş İse İdari Para cezaları Vergi dairelerinden Devlet hazinesine Ödeniyor diye biliyorum.
Adli Para Cezası Ödeme Emrinin elinize ulaşması, kararın kesinleşmesinden itibaren 1 ay - 2 ay arası sürer. Ödeme emrinin size tebliğinden itibaren hükmedilen adli para cezasını 30 gün içerisinde ödemeniz gerekir. Bu ödeme emrini aldığınızda Adliyede bulunan Cumhuriyet Savcılığı İnfaz Bürosuna başvurmanız ve burdan Vergi Dairesini hitaben yazılmış bir yazı almanız gereklidir. İnfaz Bürosunun verdiği yazıyla Vergi Dairesine ödeme yapıldıktan sonra yapılan ödemeye dair dekont alınarak Cumhuriyet Savcılığı İnfaz Bürosuna teslim edilmelidir. Böylece adli para cezasının infaz edildiği hem dosyaya hem de elektronik ortama kaydedilir. Bizzat kendiniz veya bir ceza avukatı aracılığıyla herhangi bir yanlışlığa mahal vermemek için dosyanızı kontrol ettirebilirsiniz. veya E-devlet üzerinden Kontrol Edebilrisiniz
Dediğim gibi sadece bugün tebligat gelmiş içerisinde bu yazılar yazıyor 8 sayfa ben size son sayfayı attım sadece kararların olduğu sayfa önceleri olayın nasıl geliştiği vs vs. elimizde adli para cezası ödeme emri felan gelmedi.
İşin tuaf tarafı adalet nasıl işliyor bilmiorum ama eski eşi teyzemin iş yerine gelip ona önce sözlü sonra fiziksel şiddette bulnuyor ve bu kameralarda görünüyor teyzem kendini koruma amaçlı ona elindeki çantayı sallıyor ve bu suç sayılmış. Ayrıca teyzem daha olayı tazeliği ile beraber darp raporu alıp şikayetçi olan taraf. karşı tarafta şikayetçi oluyor ama darp raporunu 3 duruşmada vs getiriyor yoktu çünkü o almamıştı o zaman. bu karşı tarafın hastanede tanıdığı vs varmış sanırım ordan aldığından şüphelenioruz ama Adalet nasıl çalışıyor anlamış değilim. Şimdi biri bana saldırıcak ben kendimi savundum diye bende suçlu olucam... Bu ödeme tutarı 3.600Tl olan değil mi ? bide dosya masrafları var galiba ?
Teyzen E.K mı S.V mi?
Tebligat geldikten sonra 7 gün itiraz süreniz var.
S.V hocam