Forumda kendisini SEO ile ilgili çok bilgili tanıtan, spam olarak tanıtım yazısı satışı yapan bir arkadaşımız var.
Bu arkadaş forumda multi hesaplar ve manipülasyonlar kullanması sebebiyle daha evvelden banlanmış birisi.

Aktif olarak halen ama halen bu spam tanıtım yazılarını satmaya ve insanların sitesine zarar vermeye devam ediyor.

Kendisine düzenli olarak şikayet konusu açılmasına rağmen ilgili hizmet satışına devam edebiliyor.
"800 Adet Tanıtım Yazısı 100 TL'den" gibi konular açıyor kendisi.

İlgili tanıtım yazılarına baktığımızda kalitesiz, spam sitelerden toplu şekilde yayınlanmış yazılar görüyoruz.

İlgili sitelerin SEO ile uzaktan yakından alakası yok ancak arkadaş kendisini saçma sapan argümanlarla avutabiliyor.
SEO Toolları ile alınan sonuçlara "bunlar gereksiz" diyerek pas geçiyor vs. vs.

Şimdi bu tarz kişilerin bu paketleri yanıltıcı biçimde satmasının yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.
Forumdaki pek çok kişi (benim müşterilerimde dahil) bu arkadaş yüzünden mağdur oluyor.

İlgili hizmetin deaktif edilmesi veya AntiSEO çalışması olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

Arkadaşı etiketleyemiyorum kurallara aykırı olduğu için bu yüzden hayal gücünüze bırakıyorum.
SEO'dan gram anlamayan kişilerin SEO uzmanı gibi takılması, forumdaki insanlara zararlı ve yanlış hizmetler sunması yasaklanmalı.

Sizin görüşleriniz nedir?

İyi forumlar.