Merhabalar , soracağım soru şu ;
Örnek olarak ets,jolly,trivago gibi siteler otel fiyatlarını nerden çekiyor . Mutlaka havuz gibi bir yer var diye düşünüyorum. Çünkü tek tek anlaşıp bir fiyat çıkaracaklarını düşünmüyorum . Binlerce otel var . Bunun mantığı nedir ? Güzel bir domain ve sitem var. Aynı zamanda lisans konaklama bitirdim. Acenta açma işlemlerini falan biliyorum . Konumuz o değil . Sadece tüm bu otel listelemelerini ve fiyatlandırmalarını sağlaan scprit mi yoksa başka bir şey mi onu merak ediyorum?
Hemen hemen hepsinde çalışmış rezervasyon, kontrat, product müdürlüğü yapmış biri olarak, ETS, JOLLY evet tek tek otellerle anlaşılıyor. Çok çok nadir olarak farklı acente veya tur operatörü üzerinden komisyonla fiyat alınır, trivago tamamen farklı bir konsept, orası en uygun fiyatları gösterir ama kendi sitesi üzerinden rezervasyon almaz yönlendirme sitesidir. Piyasada Tatilsepeti gibi farklı operatörlerin anlaşmalarını satanlar da mevcuttur. Anca B2b veya paximum gibi veya Ets, Touristica alt acente olarak havuzlara ücreti ile dahil olabilirsiniz ve oradan entegre satış yapabilirsiniz, tabi onun için de anlaşma yapmanız ayrıca A GRUBUacente olmanız gerekiyor.
özellikle iç pazarda ya otellerle direkt anlaşacaksınız ya da büyük operatörlerin modüllerini kullanabilirsiniz. bahsettiğiniz İç pazar firmaları havuzdan fiyat alamaz ki o zaman analizlerde geride kalırlar. Konu çok uzun özetlemeye çalıştım.