Hocam erken emeklilik diye bir olay yoktur. Seni rahatlatacak ve konforunu kazanacak paraya ulaşma olayı vardır.
Yoksa emin ol 1milyon$ olunca daha çok derdin olacak. O parayı işletmek ve yönetmek bir planın yoksa seni zaten parası olmayan birinden daha stresli hale getirecektir.
Bahsettiğin kişi arada karşıma çıktıkça ben de kulak verdiğim bir insan. Kendisinin temel mantığı ucuz parayı kirala , pahalıdan sat. Yani paradan para kazan sistemin temelini anlatıyor.
Evet dediği mantıklı ve bizim gibi son 5 yılı patlamış kamyon olan ülkeler için özellikle bi sermayesi mevcut insan için geçerli.
Ancak aynı kişi düzenli videolarını izlersen şunu aldım bunu sattım , bunu verdim bunu aldım diyor. Dolayısı ile sen onun hareketlerini onla yapmadığın için geriden başlıyorsun.
Aynı zamanda kendisinin beyanları ve yaşanmışlığına saygım sonsuz ancak muhtemelen ki olayları hikayeleştirmesinden anladığım her hareketi uyguladığı anlamınada gelmiyor.
Yani olay erken emeklilik değil sürekli olarak kazanç elde etmek ve ihtiyaç dışı paraya sahip olmaktır.
O gündelik ve yaşam maliyetlerin dışında olan ihtiyaç dışı para elinde olduğun sürece zaten onlarca imkan ve fırsat karşına çıkacaktır.
Bunu sana şöyle özetlemek gerekirse 2014-15 yılında ilk Bitcoin ile tanıştım , youtube spam yaparken Rusya firmaları aylık 1-2k$ gelir elde ettiğimiz için bu paraları transfer etmek için ödeme seçenekleri sunuyordu.
Ben gittim ödemeleri hep webmoney üzerinden aldım. WMZ diye bir kendi sistemi vardı onu bozarak çekim yapman gerekiyordu, masaüstüne program kuruyorduk vs. neyse
Bitcoin terimi yabancı olduğu için uğraşmayıp webmoney den almaya devam etmiştim.
2019 yılında webmoney girdiğimde tam 350$ WMZ boşta param duruyordu , o zaman onun bozumuda zordu en son sistemler kapanınca içerde parayı bırakıp salmışım.
Muhtemelen aynı dönemler 1-2 Bitcoin ihtiyaç dışı parayı bırakıp hiç uğraşmasam zaten senin bahsettiğin bu emeklilik olayına büyük katkı sağlayacaktı.
Kısacası olay öncelikle bir kaynak yaratmak , o kaynak ile ihtiyaç dışı paraya sahip olmak. Onun özgürlüğü ile fırsatlardan faydalanmak.
Emin ol hayat onlarca fırsat zaten sunuyor ancak insanların %99 gündelik yaşamlarının telaşında ve faydalanamıyor. Ömür geçip gidiyor.
Dediğin gibi hocam fırsat çok hepsinden kazanalım. Online işler derken bunu kastettim. Arta kalan parayı bu şekilde biriktirmek mantıklı diye yaklaştım. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 😊