Merhaba arkadaşlar, direk konuya geceyim. 29 yaşındayım. 35 yaşıma hedef koydum. Bu yaşa kadar bütün fedakarlıkları yapıp emekli olma düşüncem var. Ama nasıl?
Youtube da araştırma yaparken tarzını ve konuşmasını sevdiğim birine cihat çiçek hocama rastladım.Görenler belki vardır. Kendisi Amerikalı üst düzey finansçılarla çalışmış, şuan kendi halinde parasını yöneten birisi. Sürekli yimeyin, yatırım yapın gibi cümleler kuruyor. Şimdi asıl konuya gelirsek kendisi fon yatırımı yapan birisi ve şiddetle herkese öneriyor. Kendisi sistemi şu şekilde kurmuş.
Sabit son 10 yılın fonlarında yatırımı var ve bu fonlar yıllık en kötü 40 ile 70 arası getiriyor. Altın, gümüş, yabancı teknoloji şirketleri gibi. Kendisinin söylediği şu, şimdi askeri ücretin 17 bin olduğu bu dönemde bir emeklilik hesaplaması yapalım. Herkeste kendi bütçesine göre hesaplamayı yapabilir.
Öncelikle bu dönemde kendimize bir maaş belirliyoruz. Benim evim var. Aylık 50 bin lira kazancın çok rahat ettirmese de şuan rahat bir şekilde yeteceğini düşünüyorum ve maaşımı 50 bin olarak hesaplıyorum. Dediğim gibi herkes kendi harcamasına göre hesaplama yapması gerekiyor. Fonlardan yılda bakın yılda diyorum %50 kazanarak bu hesaplamayı yapıyoruz.
Hocam diyor ki, maaşı belirlediniz ve her ay bu maaşı fonlardaki birikmişinizden çekeceksiniz fakatttt bu çektiğim paranın 3 5 katını kazanın ki içerideki para erimesin. Biz 5 katından hesaplayalım.
Yani aylık 50 bin çekiyorum. 5 katı 250 bin. Yani benim aylık 250 bin lira kazanca ulaşmam gerekiyor ki fonlardan sorun olmasın. 12 ayda bu kazanç ne olur? 250 ×12 = 3 milyon TL. Yılda 3m kazanıyorsam %50 den ana param ne olur 6 milyon. benim içeride 6m tl param olduğu zaman sıkıntısız bir şekilde emekliyim diyebilirim. Şimdi sonraki yılı hesaplayalım.
50 binden 1 senede içerideki paradan 600 bin lira çektik. Geriye kaldı 5.4m bunu da %50 kazanç eklersek üzerine 8.1m ana para olur. Ertesi sene 60 bin yapalım maaşları. 720 bin çekeriz 1 senede. Geriye kalan 7.38m bunun %50 si ertesi sene bize toplam 11.07m ana para getirir. Bu maaşı çekerken dışarıdan yapacağınız online işler veya kazançları dahil etmedim.
% lik oranlar değişebilir,ama minimum %30 gördüm ona da kazanç demiyorlar. Maksimum zaten %160 a kadar kazandıran fonlar var. Ben daha stabil ve garanti altın gibi fonlardan bahsettim. Aylık kazancınızın 5 katı değil de 3 katı üzerinden de hesaplayabilirsiniz. Herkesin hesabı kendine. Ben ana mantığı anlatmak istedim.
Sizce sistem mantıklı mı? 6 yılda bu parayı çıkarmayı düşünüyorum. Online islerle mümkün. Tabi ortada enflasyon var doğru ama ben bugüne nazaran bir hesaplama yaptım. Miktarlar çoğaldıkça gelir de ona nazaran çoğalacagı için denkler gibi.
Miktar yüksek gibi duruyor fakat 5 yılda sürekli üzerine atacağım için toplar gibi. Yani bir yıl 300 bin attım diğer yıl zaten o para 450 bin olacak gibi gibi toplamayı düşünüyorum.
Bana bu sistem mantıklı geldi, siz ne dersiniz ? Fikirleriniz önemli