Muhasebeyle ilgisi olmayan ve sadece kendi işiyle meşgul olması gereken insanlar bu forumda mevzuatlarla ilgili binlerce sayfadan fazla yazı yazmak durumunda kalmışlar. İnternetten gelir elde edenleri bu işlerden soğutmayacak, işiyle alakasız, anlamadığı iş ve işlemlerle uğraştırmayacak, vaktini çalmayacak, vergiye de uyum sağlayabileceği bir yol olması gerekiyordu. Yıllarca bekliyoruz, 2022'de nihayet işimize uyabilecek bir yasa çıkıyor ama sadece youtuber'ları kapsıyor. Bildim bileli insanlar vergisel mevzuları araştırmaktan ve yiyebileceği vergi cezalarının korkusundan kendi asli işlerine odaklanamıyor. Bu mevzular yüzünden belki önemli yerlere gelebilecek pek çok yetenekli, meraklı, girişimci gencin sektörden uzaklaşmış olabileceğini düşünüyorum. Belki o an için basit web işleriyle uğraşıyorlardı ama bu ilgileri zamanla çok daha önemli işlere evrilecekti belki. Bir şekilde devam edenlerinse büyük kısmı vergisini ödeyebilmek için, kendi işiyle uğraşacağına dünya kadar muhasebe araştırması yapıyor. Tuhaf ama vergiye gönüllü uyum sağladığınızda, bu vergiyi ödeyebilmek için, donanımlı muhasebeci olmanız gerekiyor. Forumun büyük kısmı biraz daha eğitim görse web işlerini bırakıp muhasebeci olarak işe başlayabilir. Bu kadar çok muhasebe bilgisine neden sahibiz, işimizle ne alakası var? Bu konular mali müşavir / muhasebecinin işi değil mi? Böyle nitelikli, katma değeri yüksek bir sektörde acilen doğru düzgün bir vergilendirme sistemi lazım. Bir yasa çıkıyor ama 12 gündür ortada uygulamayı açıklayacak bir tebliğ yok. O zaman da bırakın vergi dairelerini, başkanlık bile farklı yorumluyor. Ortada bir istisna varsa, yeni yıla girmişiz, bu firmaların acilen kapanması gerekiyor. İstisna yoksa da çıkıp tebliğle açıklansın ki, herkes işine baksın.