Muteber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende aynı şekilde istisna belgesını aldım ama şimdi tereddüte düşürdüler. Bende adsenseden gelen ödemeleri beklemeye aldım, ocak ayı sonuna doğru bir gelişme olur, tebliğ veya yönerge yayınlanır beklentisindeyim. Madde 7 çok açık bunu biz anlıyoruzda maliyenin anlamadan ezbere cevap yazması çok ilginç geldi.
Şahsi olarak genelge, tebliğ yayınlanmasını beklemeyeceğim. Direkt hesabıma yatsın, stopaj kesintisini yapsınlar. Vergi kaçırmıyoruz, hırsızlık yapmıyoruz, bilakis kapsamı genişletilen kanuna uygun hareket ederek vergimizi vermek için çile çekiyor, sancısını yaşıyoruz. Emekli olduğumdan dolayı Bağkur kesintisi olmayacağından dolayı bu yola tevessül ettik. 3-5 kazancımız varsa devlete vergisini vermek isteyen vatandaşı bu kadar hırpalamaya gerek yok. Kaldı ki Google Ireland'dan gelen paraların hangisinin sosyal medya veya internet sitesi olduğunu nasıl ayıracaklar onu da merak ediyorum doğrusu.
Üzerine basa basa belirtmeliyim ki, verdiğim karar sadece ve sadece beni bağlamaktadır. Şahıs olarak geri adım atmayacağım. Garanti iş yapayım (tebliğ-genelge bekleyeyim diyenler) sonradan başım ağrımasın şeklinde düşünenler lütfen yazdıklarımı dikkate almasın. En doğrusunu Cenab-ı Hak bilir.