GrafiQer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba. Sunucumu A firmasından B firmasına taşıdım. Bazı yönlere mail göndermelerde ciddi sorunlarım var. Zone kayıtları hatasız, Dns kayıtları tam, testlerde hata yok, black list veya kırmızı işaretleme vs yok. Fakat gel gör ki "IP Reputation Score" denen bir derecelendirme yüzünden, IP adreslerim yeni olduğu için itibar skorum sıfır. Bu yüzden testiyi taşımadan önce, kırma diye baştan tokatlanıyorum. İtibar puanı sıfır olduğu için "proofpoint.com" (itibar puanlayıcısı) servisini referans alan bazı firmaların sunucuları ve Microsoft tarafı IP'lerimden çıkan hiçbir maili kabul etmiyor. Microsoft 550 (5.7.1) hatasıyla, Proofpoint ise 554 blocked hatası ile engelliyor. IP Reputation Score puanının yükselmesi için zaman geçmesi gerekiyor ve bu geçen zamanda bu IP'lerden spam ve yaramazlık yapılmadığında itibar puanınız yükseliyor ve engelleme ortadan kalkıyor. Böyle saçma bir şey hayal bile edemezdim. Bunun için ne kadar beklemem gerekeceğini bilmiyorum. Her iki tarafa da mail atıp durumu bildirdim ama cevap geri dönüşü olmadı.

Bu konularda deneyimi olan veya çözüm fikri olan var mı?

Aklıma şöyle bir atlatma geldi. Mail sunucuları olarak Cloudflare kullanmak, Email Routing ile email açmak, bunu Gmaile yönlendirmek, Sonra Brave tarafına gidip free planla bu maili kaydedip, SMTP anahtarı almak, bu anahtarla Gmaile postayı tanımlamak ve Gmail sunucularını kullanarak bu postadan iletişim sağlamak. Fakat bunu her domain altındaki 1 mail için yapabilirim sanırım. Bir firmanın altındaki tüm hesaplar için ayrı ayrı bunu yapmak imkansız gibi (hepsi için ayrı hesaplar vs açılmalı). Bu seçenek ölme eşeğim gibi görünüyor kısaca.
Merhaba, relay kullanarak çözüm yapılabilir.
Ücretli destek de sunabilirim.