bymemoli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
,

bunu direk okuttum adam böyle bi kod yok senin söylediğin iş bu olayı kapsamıyor olmaz dedi azarladı bire bir bu maddeyi okuttum hatta bana okutturdu anlatamadım adama 30 dakika oturduk hatta dosya cıkarttı benden iyi bilemezsin 30 yıllık memurum bana mı öğreteceksin işi senin gibi kaç kişi geliyor günde laf anlatamıyoruıyorum sana galiba dedi.
Müdürün haklı olduğu tek konu web sitelere özel olarak istisna için böyle bir nace kodu yok, biz zaten bunda sorun çıkarmıyoruz, Müdürün anlamadığı konu böyle bir kanunun websiteler için çıktığı ve vergi dairesi sistemlerine bu kodun, bürokrasi hantal yapı yüzünden eklenmediğidir.30 yıllık müdür olsada okuduğunu anlamadıktan sonra, kanunu yorumlayamadıktan sonra ne anlatsan anlamaz. Buraya yazıyorum çok sürmez 10 gün içinde vergi dairelerine bu yönde tebliğ yayınlayacaklar, sonra müdür geri vites yapacak bak tebliğ yeni geldi vs. diyecek.

Ya benin anlayamadığım nokta bu kanun özellikle web siteler için torba yasaya kondu ve onaylanıp kanunlaştı. O zaman bu kanun niye değiştirildi, boş yere meclis komisyonunda niye yer aldı, resmi gazetede niye yayınlandı. Vergi dairesi yetkilisi henüz tebliğ gelmedi vs. dese anlayacağımda vergisini ödemek için çırpınan insanları boş yere yormaları insanın canını fena halde sıkıyor.