Selam olsun,
R10, Türkiye'den bağımsız değil.
Bizler yani bu ülkenin vatandaşlarının yıllık kitap okuma ortalaması belli, yıllık gazete okuması belli.
Felsefe ile ilgili belli yani genel kültür seviyesi belli.
R10 da bu ülke insanının yani bizlerin verdiği kadarını yansıtabilecek bir aynadır.
R10'nun forum kültürünü yansıtması için kitlenin bunu yapması lazım haklısınız lakin giderek ortalama vatandaş kalitesi geriye giderken R10 da ileriye gitmesini beklemek pek gerçekçi olmaz.
Ben 40 küsür yaşındayım, bizim jenerasyon yardımlaşmayı, paylaşmayı, fikirsel ve düşünsel mevzularda kafa yormayı sever.
Gitgide bu alışkanlıklar yeni jenerasyonlarda azalıyor, değersizleşiyor.
Ekonominin bu denli insanları hayatta kalma odaklı sıkıştırdığı toplumlarda çok bir iyiye gidiş gözlenmez.
Karnı aç insanın ya da geleceği konusunda karamsar insanın gelişim değil statüko eğilimi depreşir.
Hülasa R10 toplumun aynasıdır, forum kültürünü yok eden burası değil buradaki insanlar.
Düzelir mi? Umut her daim, mücadele her daim lakin rasyonel olmayı elden bırakmamak lazım.
Uzun yıllardır iyi yönde bir gelişme, düzelme gördüğümü hatırlamıyorum.
Ben bu kadar güzel anlatamazdım, ellerinize sağlık.
Kesinlikle olayın özü bu. Burada kayıtlı olan neredeyse herkes, bu ülkenin vatandaşı olan gençler, yani yeni jenerasyon.
Ülkenin genel durumu ve yaşam kalitesi neyse, R10'da da aynı şekilde yansıtılıyor.
Biz, yıllar önce R10'a kayıt olduğumuzda, bilgiye çok açtık.
O zamanlar bilgisayarlar ve internet yeni sayılırdı; doğal olarak, bilgi birikimimiz ve tecrübemiz sınırlıydı. İnternetle ilgili çeşitli konularda araştırmalar yapar, bilgili kullanıcılardan cevaplar bekler, gelen cevapları saygıyla karşılardık.
Ancak şu anda durum böyle değil. Artık gençler, doğrudan teknolojinin içinde bir dünyada doğuyorlar ve dijital konularla ilgili her şeyi çok küçük yaşlarda öğrenmeye başlıyorlar. Ayrıca, sorulan sorulara dalga geçer gibi cevap vermeyi alışkanlık haline getirmişler. Ne yazık ki, bu durumu ülke olarak düzeltmemiz ve eski saygı/sevgi ortamını geri kazanmamız gerektiğini düşünüyorum.
Şu anda maalesef karşımızda, bilgiye değil, daha çok hızlı para kazanmaya odaklanmış bir dünya var.