Bugün vergi dairesinden arandım başvurduğum gün mobilden dilekce vermiştim ben youtuber değilim web adsense için sitemin sağ sol reklamlarından para kazanıyorum nace kodum yanlış girilmiş YouTube ve sosyal içerik düzenleyicisi olarak açılmış demiştim kadın bugün aradı ve siz istisna kapsamına bu şekilde giremezsiniz dedi anlattim gelin müdürle gosurun dedi müdüre nasıl izah edeceğim bilginiz varmı yapanlar nasıl bir yol izledi cevap verirse sevinirim yapanlar
Website veya youtuber olarak konuyu belirtmenize gerek yoktu. r10 da günlerdir yayınlanan adsense vergi konularında 193 GV 20/b madde 7 konusunda web sitelerinin bu kapsamda olduğunu madde 7 yi okuyan herkes anladı, buna göre hareket edilmesi gerekiyor.
Web site özel olarak yazmasada, Maliye sistemine web site istisna kodu eklemek bürokrasi gereği ve işbilmezlik nedeniyle şu an için yapılamıyor. Şu anda mecburen sosyal içerik üreticisi şeklinde başvurular kabul ediliyor. Diğer konudada belirttiğim üzere madde 7 internet sitelerini kapsadığı için 591105 nace kodu ile açılışınızı yapmışlarsa üstelemeyip bu belgeyi alın. Müdüre aşağıda resim olarak eklediğim maddeyi gösterin burada web siteleride 28 aralık 2023 tarihinde 20/b istisna kapsamına alındı, derseniz oda size sisteme henüz bu kod tanımlanmadı, yönerge tebliğ gelmedi diyecek, eski sisteme göre mecburen kaydınızı başlatacaktır.