bymemoli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gittim direk şef ile görüştüm web adsense siteler bu kapsamda değil dedi iptal ettim mecburen çünkü YouTube nace kodu görünüyor sonradan başımız ağrır derdimizi de kimseye anlatamayiz adama tane tane anlattım bir web sitem olduğunu sağ sol reklamlardan para kazandığımi söyledim adam anlamıyor hatta maddeyi de tamamen okudum 7 madde ve değişikliğini adam sen bu kapsam içine girmiyorsun olmaz başka nace kodu ile açılmaz dedi konuyu kapatti onuda iptal ettim dilekçe verip
Bugün bende vergi dairesine gittim, Web sitem aracılığıyla adsense gelirimin olduğunu başka gelirimin olmadığını söyledim. Şef web site için istisna belgesi veremem dedi, daha önce çıktısını aldığım resmi gazete madde 7'yi önüne koydum. Israr ettim, bunun üzerine Maliye bakanlığı üzerinden bize böyle bir tebliğ, genelge gelmedi dedi. Yönerge gelir bizde ona göre işlem yaparız dedi. Anlayacağınız vergi dairesindekiler bu konudan bir haber.

Ben yinede maliye sisteminde istisna kapsamında web siteler için yeni kod olmadığı için youtuberlar için verilen kodla istisna belgemi aldım, bankada gereken işlemide yaptırdım. Doğru olan ve herkesin fikir birliğine vardığı madde 7 de açıklandığı üzere web sitelerde bu kapsama alındı, dolayısıyla şu anda verdikleri 591105 faaliyet kodu ile 193 sayılı GV. kanunun 20/b maddesinde geçen Sosyal içerik istisna belgesi ile banka işlemlerimi yaptırın % 15 vergi kesintisi yapılarak verginiz otomatik ödensin.

Sonuçta 20/b maddesinin içinde web sitelerinide kapsayan madde 7 açıklaması var. İçiniz yine rahat etmiyorsa İnteraktif vd. aracılığı ile özelge başvurusu yapın. Özelgeye biraz geç cevap verebilirler, cevap gelince ilgili şefe bunu örnek olsun diye gösterirsiniz.