bymemoli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adam anlamıyor 10 dakika anlattım maddeyi okudum bu direk şef o kısmın müdürü yok ben mi biliyorum sen mi olmaz diyorum anlatıyorsun gel sen otur yap olmaz YouTube Twitter ve diğer sosyal ağlarda reklam edinirsen bu istisna oluyor dedi 7 maddeyode anlattım adam olmaz vergi kapsamına girer iş yeri açarsın öyle olmuyor dedi anlamadı tek tek anlattım sonra da baktım olmuyor YouTube istisnasimi iptal ettim zaten ağzıyla söyledi eğer böyle yaparsan ceza alirsin çünkü senin iş bu kapsama girmiyor dedi uygulama yazmiyoesun YouTube hesabin yok yohtuber değilsin sosyal medya üzerinden video oynatmiyorsun web portal faaliyetleri üzerine bir kod açarak istisna belgesi vermem dedi
Vergi dairesi yasamanın yasadığı kanunları yürütmekle mükelleftir. Açıkça kanun olan bir şeyi reddetmesi, yasamanın kanunlarının yürütülmesini engellemesi suçtur. Bununla ilgili vergi dairesinden interaktif vergi dairesini kullanarak özelge isteyin. Sorun olursa CIMER'den şikayet oluşturun.
Youtube istisnanızı iptal etmeseydiniz keşke, hatta vergi dairesi ile bile hiç işiniz yoktu aslında. Bize de vergi dairesi, henüz yeni kod tespit edilmediği için yasanın uygulanmasını sağlamak amacıyla youtube içerik üreticisi olarak kod girdi.