Şu an genelge bekleniyor muhtemelen. Kanunun işaret ettiği kapsamla ilgili detaylı bilgi sahibi değiller. Konuyla ilgili son genelge 2021 yılında yazılan genelge olduğundan dolayı oradaki ibareleri dikkate alıyor olabilirler. Lakin kanun kapsamı çok genişletti. Sadece sosyal ağlar ile sınırlı değil internet ve benzeri ortamlar ifadesi bir çok konuyu kapsama dahil etti.
Ben vergi dairesine 31 Aralıkta sonlandırdığım şahıs işletmemin kapatma yoklaması için gitmişken dedim onlara istisna belgesini de gelmişken alayım dedim. Eski kanuna göre düzenlenmiş Ek-1 dilekçeyi doldurup kayıt altına aldırdım. Buna istisaneden istisna belgesini verdiler. Herhangi bir şekilde şu mu bu mu diye sorgulama dahi yapılmadı. Çünkü niçin bıraktığımı kendilerine özetle izah etmiştim. Fakat istisna belgesinde önceki formata göre çıkardıkları için ve elime alıp incelemediğimden dolayı evde farkettim. Ve en önemlisi Sinema, Tiyatro .... nace koduyla açılmış. Sonra tekrar düzeltmek için vergi dairesine gittim. İstisna belgesinde geçen kanun maddesini son çıkan kanun maddesi ile değiştirmelerini ve nace kodu olarak da Web Portalı Faaliyetleri olması gerektiğini belirttim. Buna uygun olarak tekrar yeni sayı numarası ile istisna belgesi tekrar düzenlendi. Bankadan hesabı açıp Ek-2 dilekçesi ile tekrar vergi dairesine istisna kapsamında banka hesap bilgilerini içeren dilekçeyi sundum ve işlem tamam oldu. Yani bize (Web sitesinden gelir elde edenler için) en uygun faaliyet kodu Web Portalı Faaliyetleri dir. A ya B ye göre işlem olmaz. Sakarya'daki vergi dairesi anında istisna belgesini verebiliyor ve sonrasında istediğiniz nace kodunu atayabiliyorsa; sizin orada vergi dairesi çalışanı en hafif tabirle kraldan çok kralcı kesiliyor demektir.