Yaşa açık, reklam geliri için yaralanamıyorsun diyemezler. Gitmeden önce interaktif vergi dairesinden durumu anlatan bir özelge talebi gir, elinde yazılı belge olsun. Benim de aynı durum başıma geldi. İlk önce web portal olarak kodu girdiler açılmadı, sonra bana da youtube içerik üreticisi olarak kod tanımladılar ve şu anda sorun yok. Bekleyen ödemelerini aldım.
Yasaya uygun henüz kod açılmadığı için mecbur bu kodla giriş yapıyorlar. İlk önce bu kodla açtırın, daha sonra güncel kod yayınlanırsa onu da ekletirsiniz. Şekil olarak yasaya uygun biçimde verginizi ödeyeceğiniz için sorun olmaz.
Adam anlamıyor 10 dakika anlattım maddeyi okudum bu direk şef o kısmın müdürü yok ben mi biliyorum sen mi olmaz diyorum anlatıyorsun gel sen otur yap olmaz YouTube Twitter ve diğer sosyal ağlarda reklam edinirsen bu istisna oluyor dedi 7 maddeyode anlattım adam olmaz vergi kapsamına girer iş yeri açarsın öyle olmuyor dedi anlamadı tek tek anlattım sonra da baktım olmuyor YouTube istisnasimi iptal ettim zaten ağzıyla söyledi eğer böyle yaparsan ceza alirsin çünkü senin iş bu kapsama girmiyor dedi uygulama yazmiyoesun YouTube hesabin yok yohtuber değilsin sosyal medya üzerinden video oynatmiyorsun web portal faaliyetleri üzerine bir kod açarak istisna belgesi vermem dedi