Arkadaşlar ben başvurmuştum ama beni YouTube içerik üreticisi olarak nace kodu açmış vergi dairesi bende dilekçe yazmıştım kadın aradı istisnadan yararlanamaz siniz sizi kapsamiyor bu iş dedi dedim yasa öyle demiyor dedi gelin müdürle görüşün web portal faliyeti sunuyorum sitem var sağında solunda rrklam var dedim anlamadı carsamba vergi dairesine gideceğim nasıl anlatacak bilmiyorum bı yol gösterir misiniz
Yaşa açık, reklam geliri için yaralanamıyorsun diyemezler. Gitmeden önce interaktif vergi dairesinden durumu anlatan bir özelge talebi gir, elinde yazılı belge olsun. Benim de aynı durum başıma geldi. İlk önce web portal olarak kodu girdiler açılmadı, sonra bana da youtube içerik üreticisi olarak kod tanımladılar ve şu anda sorun yok. Bekleyen ödemelerini aldım.
Yasaya uygun henüz kod açılmadığı için mecbur bu kodla giriş yapıyorlar. İlk önce bu kodla açtırın, daha sonra güncel kod yayınlanırsa onu da ekletirsiniz. Şekil olarak yasaya uygun biçimde verginizi ödeyeceğiniz için sorun olmaz.