KaranlikLord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam peki, bu lensler için sıralama yapmak isterseniz hangisi daha iyidir ve video çekimi için de kullanıcam, stock lens ile basın bölümünden, protokol bölümüne oldukça yakınlaşıp net çekim yapamıyorum. Donanım konusunda bilgim yok hocam ne yazık ki, siz ne derseniz onu yapıcam
Hocam alacaksınız en düşük 18-135mm bir lens alın, 7,5x zoom demek, stok lensin son açısından 2,5x daha büyük fotoğraf demek.

Canon marka lens alacaksanız USM olanlar daha iyi olur hem daha küçük hem de netlemesi daha hızlı ve sessiz ama aynı zamanda pahalı, o yüzden bütçenizi aşıyorsa STM olanlardan alabilirsiniz.

Diğer marka lenslerden alacaksanız otomatik netleme olmasına ve sadece macro lens olmamasına dikkat edin.

Sahibinden yerine önce hayyam çarşısındaki fotoğrafçılara gidip deneyip öyle karar verebilirsiniz, para sıkıntısı olmasa 18-135 ve 75-300 lenslerin ikisini de alırdım ben.

Yine de isterseniz detaylı bakıp bir kaç ilan atarım, onları biraz üstün körü bakıp attım.