damla1975 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
söylediklerinize katılıyorum.
kendi adıma ablalarım doktor ben de 15 sene kadar tıbbi çevirmenlik yaptığım için bağımlılık konusunda fikir beyan etme cüretinde bulundum. Türkiye'deki psikiyatristlerin en büyük sorunu terapi vermemeleri. Çoğu zaman hastayı uzun uzun dinleyecek vakitleri yok. Konu sahibinin uzun uzun yaşadıklarını anlatması lazım ki neden bunu ısrarla yaptığı, neden bile bile kendine zarar verdiğini anlatırken kendisi anlasın. Bu şekilde kendisi anlatırken sorunu kendisi bulabilir. Keşke bu işi psikiyatristler yapsa.
bir de panik atak, bipolar hastalık, şizofreni, narsistlik gibi tanılı sinirsel hastalıklarla, bağımlılık aynı kefede değil. sigara da bir bağımlılıktır mesela. Kumar daha fazla zarar veriyor diye sigara bağımlılığını da sinirsel bir hastalık kategorisine koyarsanız psikologlar iş yapamaz. Buradaki kişiler bağımlılık söz konusu olduğu için yorum yapıp yardımcı olmak istiyor. Kötü yorum yapanları anlamıyorum, hiç işe yaramadığını herkes bildiği halde neden ısrarla kendilerini gösterme ve herkesten "farklı" olma çabası içindeler. Bu kişiler kişiye gerçekten yardım etmek niyetinde değil ve kötü yorum yapanların bu zayıflıkları üzerinde çalışmaları lazım.
güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Ben panik atak rahatsızlığını bile bile insanın elinde olmayan şeyler olduğunu anlatmak için verdim. Kişi atak geçirdiğini bildiği halde kendine engel olamaz. Ama o kişinin çevresindekiler, çöpü insan bunu anlamazlar. “Ya bir şeyin yok işte, saçmalama, yine kuruntu yaptın, sıkıldık senden, şımarıklık bu artık” şeklinde yorumlar yaparlar. Ya da burada da var benzer yorumlar “dua et, namaz kıl, besmele çek” vb.

Bunların hastalık olduğunu, psikolojik problemler olduğunu, tedavi edilmesi gerektiğini anladığımız zaman bence yorumlar da değişecektir. İlla yaşamamız gerekmiyor. Bilmemiz yeterli.

Psikolojik rahatsızlıklar da dahil tümü için forum sakinlerinden bir beklenti içinde olmayı doğru bulmuyorum. Burada çeşit çeşit insan var göründüğü gibi. Psikoloji öyle bir şey ki burada yazan bir cümleden etkilenip insanın hayatında o anda geri dönülmez bir sorun oluşturabilir. Ben bunu çok iyi bilen birisiyim. Tecrübe de eden birisiyim. Doğru yardım, doğru teşhis çok önemli. Burada yazılanlara gelen cevapları hep okuyorum, görüyorum. 2 faydalı yorum varsa ki onlar da en fazla “psikolojik yardım al” olabilir , 50 tanesi kişiye zarar verecek nitelikte.

Bu konularla alakalı 10 sayfa daha yazarım ama özeti “Eğitim Şart”