Fayda ve maddi kazanç konuları arasındaki ayrımı iyi yapabilmek gerekli. Ben genellikle ücretsiz sosyal medya, tüyo konuları açıyorum. Elimden geldiğince de bu konular vesilesiyle faydalı olmaya çalışıyorum ancak bunun yanında ücretli danışmanlık, sm yönetimi, marka konumlandırma veya benzer konularda da hizmet sunduğum için para ödeyerek hizmet alan arkadaşlara haksızlık olmaması lazım. 🙂

Yine aynı şekilde sizden aldığı bilgiyi ücretli şekilde başkalarına pazarlamaya çalışanların da sayısı bir hayli arttı. Tıpkı doktorluk yapan birinin ayak üstü öneride bulunması durumuna benzetiyorum ben bunu. İşime saygım var ve bunu basitleştirecek biçimde forum içinde ne diyaloğa girerim ne de 2-3 cümleyle açıklamaya çalışırım. Çünkü bilgiye ulaşma aşamasında hepimizin çabası halis…

Çoğumuzun saatlerce sohbet edecek vakti de yok. Yine de buranın Türkiye standartlarında en iyi forum olduğunu ve bahsettiğiniz kültürün de o kadar para kazanmaya çalışan insan olmasına karşın çok çok gelişmiş olduğunu da ifade etmek isterim. 🙂