Kendi web siteniz, instagram, tiktok gibi yerlerde satış yapmak için en önemli şartlardan teki kargo firmalarıyla anlaşma yapmak. Tabi burada hangi firmayla anlaşma yapacağınız ya da yapabileceğiniz de önemli bir konu. Benim şuanda Sürat Kargo'yla anlaşmam var. Hem gereksiz pahalı hem de hizmet anlayışları bana uymadığı için web sitem, instagram gibi alanlardan satışı durdurdum. Aras Kargo'yla anlaşma yapacağım. Tavsiyem Aras Kargo, Yurtiçi Kargo gibi kargo firmalarıyla anlaşma yapmanız olacaktır. Tabi senin tercihin bu konuda önemli olsa da bazen kargo firmaları farklı tekliflerde bulunabiliyor. Mesela ben ilk anlaşma yapacağım dediğimde bana şart olarak bütün kargo çıkışlarımı anlaşma yapmak istediğim kargo şubesinden yapmam istendi bende bunu kabul etmemiştim. Çünkü aradaki fiyat farkından dolayı kardan zarar etmek istemedim. Aracı firma kullanarak başka bir firma üzerinden anlaşma yaptım. Direkt anlaşma yapmak yerine bazı firmalar belli bir ücret karşılığında kendi anlaşması üzerinden çıkışa izin veriyorlar ve sana bu kargo işlemini fatura ettikleri için resmiyete dökebiliyorsun. Bu tarz firmaları da araştırmanda fayda var. Hangisi daha mantıklı olursa ona göre hareket edebilirsin.