Merhabalar,
Söylediklerinize katılıyorum ancak mesele bence R10'dan ziyade direkt üyelerle ilgili. Genelleme yapmak istemiyorum ama bazı arkadaşlar bilgi vermek, paylaşmak ticaret yapmak veya bilgi almak için burada değiller. Ben kazanamıyorsam kimse kazanmasın mantığı ile soru-cevap konusunu bile saçma sapan polemik yaratacak bir alana çekiyorlar. Ben hayatında 1 tane kitap okumamış adamın burada bana uzmanlık alanımda ders verdiğine bile şahit oldum ki okur-yazar olmadığını yazmasından ve düşünme şeklinden anlayabiliyorum. İyi niyet çok önemli. Para her şey evet ama tek şey değil: yardımlaşmak veya bilgi paylaşımı yapmak zararlı bir şey değil; bilakis pek çok faydası da var.
Forum kültürü olarak ifade ediyoruz ama bence bu direkt insani duygularla ilgili. Bilgin var paylaşmıyorsun, kazanç görüyor kıskanıyorsun konu baltalıyorsun, selam almıyorsun, sevmiyorsun ve saymıyorsun. Peki, burayı neden kullanıyorsun? Gerçekten düşündürücü.Maalesef r10 ve modların bu duruma müdahale etmesi de oldukça zor ki herkesin kendi işi gücü var. Ben elimden geldiğince bilgi sahibi olduğum konulara yazıyor ve ticari ilişkiler haricinde güzel dostluklar ediniyorum. Herkes kendinden sorumludur derler, biz doğru olduğunu düşündüğümüz şekilde davranalım.
Sevgiler.