dostlar selam
SEO işleri için bir firma iletişime geçti benimle, ancak son derece üslupsuz bir şekilde yazışmaları oldu. Şahsıma herhangi bir küfür, hakaret vs. olmadı ama argo ve kaba konuşmaları oldu. Teknik olarak da 15 yıl önceki kafadaydı. Burada sorun yok, zira özellikle bir kaç sektör var ki oradan gelen herkeste bu tür argo ve kaba üslubu görmeye alıştım
Ancak bu şahıs oldukça prestijli işler yapan bir dijital pazarlama ajansının sahibi veya yetkilisiydi. Benimle görüştüğü iş ise bilindik bir medya ünlüsünün web site ve haber işiydi. Açıkcası bu tür varlıklı ünlü insanlar, böyle paçoz çalışanı veya sahibi olan firmaları nasıl buluyor anlamış değilim ama konumuz başka..
Şahsen ben o ünlünün yerinde olsam, işlerim böyle üslupsuzca, kaba saba, ayrıca teknik bilgiden yoksun bir şekilde yürütülse kahrolurdum.
Bu durumda ilgili ünlüye veya ekibine ulaşıp durumu izah etmek, dijital pazarlama süreçlerinin ne kadar abuk sabuk insanlara emanet edildiğini, imajlarını nasıl riske attıklarını bildirmek sizce;
1) etik midir ?
2) hukuki açıdan sorun yaratır mı ?