Merhaba,

1. dükkan açmak göründüğü kadar basit bir konu değil ben bu zamana kadar hep büro açtım kendi şirketim için tahmin ediyorum ki en az 5-8 kere ofis açtim en son dedim ki dükkan yapayım farklı şirketler de kurduk böyle göz önünde olalım arabalarımızı kapıya çekelim felan düşüncesi ve kurdugum şirketlerden birisinin dükkan ortamında olması gerekiyordu sana samimi söylüyorum hiçbirşey yapmadan 100K para gitti yani anahtarı aldım boyası elektriği kirası depozitosu sadece 100k para gitti

2. Şuan ki ekonomide ticaret yapmak zaten çok zor bir konu özellikle hizmet sektörü ve mal akışı olan bir ticarethane çevirmek bu ekonomide çok zor eskiden ne vardı çek senet dönerdi esnaf idare eder yada batardı şuan ki ekonomide artık çek senet olayı da kalmadı herkes nakite döndü mecbur kaldılar sen şimdi mal alacaksın 300k baktın ki yapamıyorsun kapatıcaksın ne yapicaksın aldığın fiyata veya daha uyguna vermek zorunda kalacaksın nakite çevirmek için

3. Personel çalıştıracaksın şuan ki rakamlara baktıgın zaman bir personelin sana maliyeti 23-25 bin ₺ bandında 2 personel çalıştırsan kafadan maliyeti 50 bin ₺ ve personel idare etmek şu dünyadaki en zor işlerden birisi

4. Dükkan masrafları tamamen kiracıya aittir örneğin ben dükkanı tuttum eski kiracı elektrik hatlarını bile sökmüş bildiğin duvardan geçen kabloları sökmüş mülk sahibine söyledik bizi alakadar etmez dedi, binada doğalgaz hattı var dedik ki hani doğalgazı sen getirebilirsen bizde destek verelim adam dedi ki senden sonraki kiraci o doğalgazı istemeyebilir beni alakadar etmez dedi

Kısacası hocam daha çok şeyler yazarım ama gerek yok imkanın varsa eğer illa bu işi yapıcaksan internet ortamından yap senin o tarz bir dükkan açmak + içindeki malzemeler ve tasarım işi ile birlikte en az 2 milyon yatırım yapman demek bunun yerine ufak ufak internetten başla derim sonrasında bazı şeyleri düşünüp hareket etmen daha mantıklı olur

Hiç birşey yapamıyorsan bir depo kirala ayakkabı üreten fabrikalara git bitane doblo kirala çek malını yerleştir depona başla internetten satışa bi önünü gör derim