Tabiki de diplomaya bakıyorlar. Istedigin kadar yazılım bil. Diploman yoksa alacagin maaş asgarinij bir tık üstü olur. Istedigin kadar soguk hava sistemlerinde aranan servis elemanı ol. Maks 20 25 maaş alirsin. Ama etiketi olan bir unv mezunu isen (örn, yildiz teknik) hicbisi bilmeyen muhendis dahi olsan 50 60 bin ile baslarsin. Çok iyi almanca bilsen bile r10 da 100 kelime 10 15 liraya ceviri kovalarsin. Alm mutercim tercuman mezunu isen 40 bin maaş ile baslarsin bir ceviri burosunda.
demek hiçbirşey bilmeyen yıldız mezunu mühendis direkt 50-60 bin ile başlıyor. Daha fazla ya, direkt 100 bine yuvarlıyorlar onu. Bu yazılım sektöründe sizin gibi bilir kişiler konuşmayacak da kim konuşacak, size çok büyük haksızlık ediyorlar burada, ben yazılım uzmanıyım bana bir tercüman olarak yüksek bilginiz ışığında değer biçerseniz çok sevinirim, burada herkesin bir tercümandan öğrenecek çok şeyi var ve bunun farkında değiller, bu arada tercüme sektöründen hiç anlamam ama şimdi piyasada üni mezunu bir tercüman 20 binden aşağı almaz, nerden mi biliyorum hissettim, ve hislerime güvenerek böyle bir yargıda bulunuyorum