escapist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok sıfırdan olmadı baba parası da değil tanıdıgım var 5000₺ ile başladı bu işe 3-4 sene önce şimdi maşallahı var
Verdigin ornegin basitliginin farkinda misin?
Bak dostum, o reklamciya bir gün buyuk xxx firmasınin CEO su gelir. Reklam anlasmasi yapmak istedigini soyler. 400 bin liraya sozlesme imzalanır. Tsbi reklamcı cok mutlu olur. O esnada sen de o dukkanda olursun. Reklamciyla gıpta edersin. Helal olsun lan, 5 bin lirayla şu işe basladı. Simdi koca holding ceo su gelmiş dukkana. Adama 400 bin lirak çek verdi gitti dersin.
Sorum şu, o reklamcinin yerinde mi olmak isterdin yoksa CEO nun yerinde mi???
Reklamci olmayı tercih ediyosan tsbi ki 3 5 bin lira ile baslayip ŞANSIN yaver giderse ve yılmadan gece gündüz canını çıkarıp calisirsan sen de cok para kazanirsin ve dükkanına bir gün holding ceo su gelip buyuk is anlaşmaları yapabilir. Ama bence sen daha akıllısın. Küçük esnafın nadir buldugu şansı onlara sunan holding ceo su olmayı tercih ederdin. Hah iste ona diploma şart kardesim. Her 100 sirketten 95 inin ceo su diplomalidir çünkü. Ben diger %5 i kovaliyorum diyosan iyi sanslar. Zira "şans tembellerin başarıya verdigi isimdir".